Memphis Depay

Zelfbewuste Depay wil kartrekker van Oranje worden

Goedgeluimd meldde Memphis Depay zich bij Oranje. Niet verwonderlijk, zondag kopte hij in de slotfase zijn ploeg Olympique Lyonnais naar de belangrijke zege tegen Olympique Marseille. Dat is ook wat hij bij Oranje wil: altijd beslissend zijn.

Bondscoach Ronald Koeman acht Depay in staat uit te groeien tot een van de dragende spelers. De 24-jarige aanvaller hoopt die woorden waar te kunnen maken. "Die ambitie heb ik ook: belangrijk zijn. En het is meer dan alleen hopen, ik geloof er ook in."

Belangrijk worden

"Eerst denk je dan aan beslissend zijn. Altijd beslissend zijn. Maar er is meer. Ik wil ook mijn teamgenoten naar een hoger 'level' slepen. Elkaar beter leren kennen in het veld. Een team vormen dat weet wat er van elkaar verwacht wordt. Als jonge jongen droom je van Oranje, nu is de tijd daar om belangrijk te worden."

Het is helder: het zelfbewustzijn van Depay is met de jaren gegroeid. Ook door zijn internationale ervaring, eerst in Manchester en nu in Lyon. De donkere bladzijdes van Oranje zijn omgeslagen, meent Depay, het wordt tijd voor een vrolijk hoofdstuk.

"Ik neem niet alles op mijn schouders. Twee jaar geleden was ik 22 en lang niet constant genoeg. Je kunt willen wat je wilt, maar ik had het niveau niet. In de periode bij Manchester United was ik mezelf niet, dat nam ik mee naar het Nederlands elftal."

Ander beeld

De overgang naar Olympique Lyonnais heeft de ziel van Depay gezalfd. "Ik heb nu een hoger niveau dan twee jaar geleden. Nu ben ik blij om weer bij Oranje te zijn. Ik wil iedereen hier laten zien dat ik naar een hoger niveau streef."

'Vernieuwd' Oranje verzamelt niet in Noordwijk, maar in Zeist

Ronald Koeman deed nog een opmerkelijke ontboezeming over Depay. De bondscoach vertelde dat hij een ander beeld van Depay had gekregen na een persoonlijk bezoek.

"Dat hoor ik vaker", glimlacht Depay. "Mensen die me volgen via tv of social media vormen een bepaald beeld. Als ze me dan leren kennen of spreken is het toch anders dan ze denken. Dat is niet onbekend voor mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl