NOS VoetbalAangepast

Koeman vangt bot bij Robben en houdt deur op kier voor Van Persie

Koeman ving bot bij Robben over terugkeer bij Oranje

Met een brede lach op zijn gezicht meldde Ronald Koeman zich maandagmiddag in Zeist voor zijn eerste dag als bondscoach van het Nederlands elftal.

"Ja, ik heb er weer zin in", grapte Koeman naar een Engelse journalist die hem zich heel anders herinnerde uit diens moeizame laatste maanden bij Everton.

Trots

Tot zijn grote genoegen was het de bondscoach bovendien opgevallen dat alle opgeroepen spelers zich met eenzelfde enthousiasme hadden gemeld.

"En zo hoort het ook. Ik ben trots om hier te zitten, maar dat moeten zij ook zijn. Dat is waar ik naar zoek", verwees Koeman naar de frisse wind die hij door Oranje wil laten waaien.

'Vernieuwd' Oranje verzamelt niet in Noordwijk, maar in Zeist

Geen Robben en Sneijder

Toch was hij niet van plan om de deur helemaal dicht te gooien voor de vorige generatie. Koeman klopte zelfs bij Arjen Robben aan om hem tot een terugkeer in Oranje te bewegen. Tevergeefs.

"Dat is zijn keuze, want ik had hem er graag bij gehad. Een fitte Robben is een meerwaarde voor Oranje."

Dat is Wesley Sneijder in de ogen van de bondscoach niet meer. Koeman heeft dat de recordinternational duidelijk gemaakt tijdens zijn recente bezoek aan Qatar. "Daar ben ik met een boodschap naartoe gegaan, want als het aan Wesley had gelegen, dan had hij hier nu op de stoep gestaan."

'Als ik niet naar Qatar was gegaan, had Sneijder nu hier op de stoep gestaan'

Voor Robin van Persie is het nog niet volledig uitgesloten dat hij nog een interland aan zijn lange Oranje-loopbaan zal toevoegen. De Feyenoorder heeft niet bedankt en ook Koeman zegt bij voorbaat geen nee. "Maar hij moet wel eerst volledig fit worden."

Belletje naar Van Gaal

Koeman sprak niet alleen met spelers in de aanloop naar zijn eerste werkdag bij de bond. Hij belde ook met enkele van zijn voorgangers, onder wie Louis van Gaal.

"Ongelooflijk hè?", verwijst Koeman met een veelbetekenende glimlach naar de fikse aanvaring die de twee hadden in de tijd dat Koeman coach was van Ajax onder technisch directeur Van Gaal.

"Des te prettiger dat ik hem gebeld heb en dat hij het een goed idee vond om te praten over het bondscoachschap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl