NOS Nieuws

Podcast #DeDag: 'Elke week krijgen we er een levensdag bij'

Wie nu 30 jaar oud is, heeft misschien nog 100 levensjaren te gaan. Uit een prognose van het CBS blijkt dat we met z'n alleen steeds ouder worden. "Het record staat nu op 122, maar dat zal de komende 10 tot 15 jaar zeker doorbroken worden", zegt hoogleraar geriatrie Marcel Olde Rikkert. Volgens Olde Rikkert stomen we af op een leeftijd van 130 jaar.

De verwachte leeftijd neemt bovendien in rap tempo toe. "Eigenlijk kan je zeggen dat we er iedere week een dag bij krijgen. En die dag is nog in goede gezondheid ook." In De Dag vertelt Olde Rikkert wat dit betekent voor de toekomst van Nederland.

Verder in De Dag:

Geschreeuw, scheldpartijen, intimidatie en zelfs omkoping: ouders gaan ver voor een goed schooladvies voor hun kind. Uit een onderzoek van EenVandaag blijkt dat drie op de vier docenten van groep 7 of 8 de afgelopen twee jaar door ouders onder druk is gezet om schooladvies te wijzigen. "Ouders worden steeds feller. Ik heb docenten gesproken die fysiek bedreigd zijn", vertelt opiniepeiler Gijs Rademaker van EenVandaag.

Met Hugo Claus wandelen door de Belgische stad Kortrijk. Precies 10 jaar na zijn dood kan dat met een nieuwe audiotour. Correspondent Sander van Hoorn probeerde de tour uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl