NOS SportAangepast

Del Potro brengt Federer in thriller eerste nederlaag van het jaar toe

Del Potro brengt Federer in thriller eerste nederlaag van het jaar toe

Juan Martín del Potro heeft de eerste masterszege uit zijn carrière geboekt. De Argentijn versloeg in Indian Wells in een prachtige finale, waarin voor elk punt werd geknokt, vijfvoudig winnaar Roger Federer met 6-4, 6-7 (8), 7-6 (2).

Federer en Del Potro stonden 24 keer eerder tegenover elkaar, waarvan tien keer op een grandslamtoernooi, drie keer bij de ATP Finals, één keer op de Spelen en één keer in Rotterdam. De Zwitser won achttien keer, de Argentijn zes keer.

Federer won al 27 masterstoernooien, Del Potro gek genoeg niet één. Hij speelde drie finales, die hij verloor van Andy Murray, Rafael Nadal (Indian Wells 2013) en Novak Djokovic.

Lovegame en setwinst

Del Potro trok de eerste set naar zich toe dankzij een break op 2-2. Bij een 5-3 voorsprong voor de Argentijn toverde Federer een lovegame uit zijn racket, maar Del Potro's antwoord loog er niet om: lovegame en setwinst.

Juan Martín del Potro

In de tweede set schroefde Federer zijn niveau op en dat leverde de ene na de andere magistrale slagenwisseling op, waarin de mondiale nummers één en acht nauwelijks voor elkaar onderdeden.

In een krankzinnige tiebreak kreeg Del Potro een matchpoint en sloeg Federer op zijn zevende setpoint toch nog toe.

Drie matchpoints weggemept

Bij 4-4 in de derde set wist Federer Del Potro te breken, maar die mepte drie matchpoints weg en brak meteen terug. In de tiebreak capituleerde Federer, die daarmee zijn eerste nederlaag van dit jaar leed.

Del Potro werd de eerste Argentijn sinds David Nalbandian in 2007 die een ATP World Tour Masters 1000-toernooi op zijn naam schreef.

Finale vrouwen

Bij de vrouwen beleefde Naomi Osaka haar grote doorbraak op de WTA Tour. De 20-jarige Japanse versloeg in de finale haar Russische leeftijdgenote Daria Kasatkina met 6-3, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl