Robin van Persie wordt gefeliciteerd na zijn eerste treffer

Van Persie wijst Feyenoord de weg tegen PEC Zwolle

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in zijn voordeel beslist. De Rotterdammers maakten het zichzelf in de slotfase onnodig lastig, maar zegevierden toch: 4-3. Robin van Persie scoorde twee keer.

PEC, met de in de basis debuterende zestienjarige Sepp van den Berg en zonder de op het laatste moment afgehaakte Philippe Sandler (enkelblessure), vergat in de beginfase te profiteren van een misverstand tussen Karim El Ahmadi en doelman Brad Jones. Youness Mokhtar schoot over.

Pal daarna vestigde Robin van Persie de aandacht op zich. Eerst tikte hij de bal op aangeven van Steven Berghuis bij de eerste paal binnen en vijf minuten later toonde hij zich na een assist van Jean-Paul Boëtius trefzeker.

Zo verdubbelde de inmiddels 34-jarige schaduwspits zijn doelpuntenaantal dit eredivisieseizoen. Van Persie, die vlak na rust uitviel met kuitklachten, staat nu op vier goals.

Feyenoord zat zo op rozen en kwam nauwelijks in de problemen tegen de ploeg van trainer John van 't Schip, die na de winterstop compleet van de leg is.

Kort na de pauze maakte El Ahmadi er met een afstandsschot 3-0 van. PEC-doelman Diederik Boer hielp daarbij een handje door opzichtig in de fout te gaan.

  • Pro Shots
    Robin van Persie schiet zijn tweede goal van de middag binnen
  • Pro Shots
    Vreugde bij Feyenoord na de goal van Karim El Ahmadi
  • ANP
    Nicolai Jørgensen in duel met de pas 16-jarige Sepp van den Berg

Nog geen minuut later deed Mustafa Saymak namens de thuisploeg iets terug. Ryan Thomas (redding Jones) en in de rebound Queensy Menig (naast) lieten vervolgens na om het duel nieuw leven in te blazen.

In de slotfase liep Feyenoord zelfs nog uit naar 4-1 door een treffer van Tonny Vilhena. De ingevallen Piotr Parzyszek toonde in de slotfase met twee treffers, waarvan één vanaf de stip, de kwetsbaarheid van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst aan.

Feyenoord hield stand, pakte na vier verloren uitduels op rij weer eens drie punten op vreemde bodem en neemt de vierde plaats over van FC Utrecht. PEC blijft zevende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl