Lionel Messi na zijn goal tegen Athletic Club

Swingende Messi bezorgt Barça winst, Atlético verliest terrein

FC Barcelona heeft thuis tegen middenmoter Athletic Club geen steek laten vallen op weg naar de Spaanse landstitel. Door goals van Paco Alcácer en Lionel Messi werd het 2-0 in Camp Nou. Atlético Madrid verloor met 2-1 bij Villarreal en zag de achterstand op de koploper oplopen tot elf punten.

Alcácer opende in de 8ste minuut op aangeven van Jordi Alba de score voor Barcelona en Messi vond in de 30ste minuut het net met een harde en loepzuivere schuiver van buiten het strafschopgebied. De bal verdween in de hoek van het doel.

Dansje

Waar Messi niet bekendstaat om zijn swingende manier van juichen, deed hij nu wel een dansje na zijn 25ste competitietreffer. Hij wees naar de tribune en bewoog zijn schouders heen en weer, gevolgd door een grote glimlach. Doordat Paulinho de paal raakte en Philippe Coutinho twee keer op de lat schoot, bleef het voor rust bij slechts twee goals.

Lionel Messi doet een dansje na zijn goal

Omdat Barcelona in de tweede helft gas terugnam, kon Athletic zich wat meer roeren. Meer dan twee kansjes voor invaller Aritz Aduriz leverde de dadendrang echter niet op. De voorsprong van Barcelona kwam niet meer in gevaar.

Enes Ünal velt Atlético

Atlético Madrid kwam op bezoek bij Villarreal op voorsprong door een strafschop van Antoine Griezmann, hield die voorsprong ook lang vast, maar ging uiteindelijk toch ten onder. Enes Ünal zorgde in de slotfase eigenhandig voor de ommekeer. De ex-NAC- en Twente-spits scoorde in de 82ste en de 91ste minuut.

Enes Ünal juicht, Jan Oblak baalt

Zaterdag won Valencia in eigen huis met 3-1 van Deportivo Alavés. Simone Zaza was met een doelpunt en een assist op een treffer van Rodrigo belangrijk voor de thuisploeg. Víctor Laguardia hielp Valencia een handje door in eigen doel te schieten.

Door de zege mag de ploeg van trainer Marcelino García Toral zich in ieder geval voor een dag de nummer drie van Spanje noemen. Valencia heeft twee punten meer dan regerend kampioen Real Madrid, dat zondagavond Girona ontvangt.