Roger Federer boekt zijn zeventiende zege, een verbetering van zijn beste seizoensstart uit 2006
NOS SportAangepast

Federer bereikt finale Indian Wells en verbetert beste seizoensstart

Roger Federer heeft in Indian Wells voor de achtste keer de finale bereikt. De titelhouder en vijfvoudig winnaar wees Borna Coric met 5-7, 6-4, 6-4 terug en stuit nu op Juan Martín del Potro, die Milos Raonic met 6-2, 6-3 de baas was.

De zege van de nummer één van de wereld kwam bepaald niet eenvoudig tot stand, want Coric had lang het beste van het spel. Federer kreeg in de eerste set zelfs geen enkele breekkans en kwam in de tweede direct een break achter.

Vanaf 2-4 won de dit seizoen ongeslagen Zwitser echter vier games op rij tegen zijn ongeplaatste opponent uit Kroatië en in de derde set kwam hij twee keer terug van een break achterstand.

De 36-jarige Federer, die dit jaar de Australian Open en het ABN Amro-toernooi won, verbeterde met zijn zeventiende zege zijn beste seizoenstart uit 2006.

Del Potro vlot langs Raonic

Del Potro had opmerkelijk weinig moeite met Raonic, ooit de nummer drie van de wereld maar door blessures naar de 38ste plaats op de ranking afgezakt.

Del Potro gaf ook weinig kansen weg in zijn opslaggames: de Argentijn won maar liefst 24 van de 27 punten op zijn eerste service. Raonic verscheen net als in zijn kwartfinalepartij tegen Querrey vaak aan het net, ook als de voorbereidende bal niet al te scherp was. Maar anders dan Querrey wist Del Potro wél raad met de kansen die de Canadees hem daarbij bood.

Federer en Del Potro stonden 24 keer eerder tegenover elkaar. Del Potro won slechts zes keer, maar een van die zeges was wel in de US Open-finale van 2009.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl