Nemanja Matic viert de 2-0 tegen Brighton

Lukaku en Matic koppen United naar halve finales

Manchester United heeft zich na de uitschakeling in de Champions League door Sevilla niet laten elimineren in de FA Cup. In de kwartfinales van het Engelse bekertoernooi versloeg de ploeg van coach José Mourinho Brighton & Hove Albion met 2-0.

De eerste grote kans was voor Chris Smalling, maar diens inzet ging via doelman Tim Krul tegen de paal. In de 37ste minuut kopte Romelu Lukaku United op aangeven van Nemanja Matic op voorsprong.

Knal van Locadia

In de tweede helft ging Brighton op jacht naar de gelijkmaker en redde Sergio Romero op een knal van Jürgen Locadia. Nemanja Matic stelde met een kopbal in de 84ste minuut de zege van de thuisploeg veilig.

Naast Locadia en Krul deed ook Davy Pröpper de hele wedstrijd mee op Old Trafford. De geblesseerde Daley Blind ontbrak nog in de selectie van United.

Romelu Lukaku (l) na afloop met Jürgen Locadia (r)