NOS SchaatsenAangepast

Veteraan Hamelin leidt na eerste dag, Knegt nog zonder punten

Geen punten voor Knegt, goud voor Hamelin op 1.500 meter

Charles Hamelin gaat na twee afstanden aan de leiding op de WK shorttrack. Hamelin won tot grote vreugde van het publiek in Montreal de wereldtitel op de 1.500 meter. De Canadese veteraan reed in de laatste ronden weg bij olympisch kampioen Lim Hyo-jun die het zilver veroverde voor Semen Jelistratov.

Op de 500 meter moest Hamelin genoegen nemen met de B-finale, maar omdat hij die wist te winnen pakte de Canadees toch behoorlijk wat punten.

In de A-finale had Jelistratov zijn slag kunnen slaan, maar hij kwam er niet aan te pas. De Zuid-Koreaan Hwang Dae-heon pakte het goud en staat daardoor derde in het klassement met evenveel punten als Jelistratov.

Geen succes voor Knegt

Sjinkie Knegt heeft nog geen punten gehaald, op de 500 meter overleefde hij de series niet en op de 1.500 meter eindigde Knegt als derde in zijn halve finale, waardoor hij zich niet plaatste voor de A-finale.

Ook in B-finale kwam hij er niet aan te pas, de Fries finishte als vierde. Op de 1.000 meter en de superfinale van zondag kan Knegt nog een sprong omhoog maken.

Zuid-Koreaan Hwang wint 500 meter voor Ren en Jelistratov

De stand na de 1.500 meter

Shorttracker Punten
1. Charles Hamelin 39
2. Semen Jelistratov 34
3. Hwang Dae-heon 34
4. Ren Ziwei 23
5. Lim Hyo-jun 21

Knegt, winnaar van olympisch zilver op de langste individuele afstand, begon in de halve finales van de 1.500 meter goed aan zijn race. Hij was direct voor in de groep te vinden en pakte acht ronden voor het einde de koppositie.

Met nog twee ronden te gaan nam de Canadees Samuel Girard (olympisch kampioen 1.000 meter) de leiding over. In de slotronde ging ook Lim Hyo-jun (olympisch kampioen 1.500 meter) Knegt voorbij waardoor hij als derde eindigde.

Knegt overleefde vrijdag de kwalificaties op twee van de drie afstanden. Op de 500 meter, de afstand waarop hij vorig jaar in Rotterdam de wereldtitel veroverde, liep hij tegen een diskwalificatie aan. Ithzak de Laat rijdt in het individuele toernooi alleen de 1.000 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl