De brief met de nepboete
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Waarschuwing voor nepbrief met boete voor te hard rijden

De politie waarschuwt voor valse brieven waarin het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) een boete lijkt op te leggen. De brieven zien er echt uit, maar zijn het niet.

Gisteren meldde zich een inwoner van Ter Apel op het politiebureau van Winschoten met zo'n nepbrief. Hij zou 203 euro boete moeten betalen (exclusief administratiekosten) voor een snelheidsovertreding.

De politie op Facebook: "Hoewel de brief er bedrieglijk echt uitzag klopte er toch van alles niet aan. Zo ontbrak de plek waar de overtreding was begaan en zou op een autosnelweg een snelheid van honderd kilometer de limiet zijn. Ook was volgens het 'CJIB' de overtreding al ruim een half jaar terug gepleegd."

Valse emails

Volgens RTV Noord is het niet de eerste nepboete die de politie in de provincie Groningen onder ogen krijgt. Maar meestal gaat het om valse e-mails. Dat brieven met valse boetes worden verzonden, is relatief nieuw. De politie adviseert de brieven altijd goed door te lezen, de boete niet te betalen en bij de minste twijfel meteen het 'echte' CJIB in Leeuwarden te bellen.

"Een boete is, hoe terecht ook, altijd sneu geld. Maar een nepboete helemaal", aldus de politie op Facebook.

Advertentie via Ster.nl