VVD-leider Rutte op campagne in Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 17/3: grote campagnedag #GR18 en St. Patrick's Day

Goedemorgen! De landelijke lijsttrekkers zoeken overal in het land de kiezers op om ze ervan te overtuigen aanstaande woensdag hun partij in de gemeenteraad te kiezen. En in Rotterdam gaan honderden oldtimers de weg op.

Vandaag valt er in het zuiden wat lichte sneeuw, elders in het land is het droog met in het noorden af en toe de zon. De temperaturen blijven rond het vriespunt hangen, maar het voelt door een krachtige noordoostenwind bitterkoud aan.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is de laatste zaterdag voor de gemeenteraadsverkiezingen en dus gaan de landelijke kopstukken de straat op om stemmen te winnen. Zo wordt premier Rutte in Amstelveen rondgereden door partijgenoot en huidig buschauffeur Fred Teeven en voert Geert Wilders campagne in Spijkenisse. SP-leider Marijnissen zoekt het dichter bij huis, in Oss. En gaat Denk-voorman Kuzu naar de Afrikaandermarkt in Rotterdam. Alles over de campagne lees je de komende dagen trouwens in ons NOS Campagneblog.
  • In Rotterdam gaan honderden oldtimers de weg op om te protesteren tegen de milieuzone in Rotterdam en in andere steden in Nederland. Het is al de vierde keer dat dit rijdende protest wordt gehouden, tot dusver zonder veel succes. In het centrum van steeds meer steden komt een milieuzone waarmee vervuilende oude auto's worden geweerd.
  • Ieren overal ter wereld vieren hun nationale feestdag St. Patrick's Day. Ook in Nederland wordt er gefeest: in Den Haag worden vanmiddag duizenden in het groen uitgedoste mensen verwacht op de Grote Markt.
  • En er is sport: de eerste grote wielerklassieker van het seizoen wordt verreden, Milaan-San Remo. In de Eredivisie staan vier partijen op het programma: FC Twente-Willem II, PSV-VVV, Vitesse-Heracles en sc Heerenveen-FC Utrecht. En in Minsk begint met de finale van de wereldbeker het laatste schaatstoernooi van het seizoen.

Wat heb je gemist?

De PvdA, GroenLinks en de SP willen met een wet regelen dat het aantal sociale huurwoningen niet afneemt. De drie oppositiepartijen vrezen dat er de komende jaren 65.000 tot 300.000 sociale huurwoningen verdwijnen als gevolg van verkoop of sloop. Wettelijk moet volgens de partijen worden vastgelegd dat een sociale huurwoning pas gesloopt mag worden als er gegarandeerd een nieuwe sociale huurwoning voor terugkomt.

Ander nieuws uit de nacht:

De voormalige tweede man van de FBI, Andrew McCabe

En dan nog dit:

Voor de derde keer in een week tijd is het Amerikaanse United Airlines in de fout gegaan vanwege een incident met een dier. Op een vlucht van Newark naar St. Louis zat een hond die op een hele andere vlucht had moeten zitten. De luchtvaartmaatschappij besloot daarom om de hele vlucht, met 33 passagiers erin, dan maar om te leiden naar Akron (Ohio), waar de hond herenigd werd met zijn baasje.

Eerder deze week vervoerde United per ongeluk een herdershond naar Japan, die naar Kansas had moeten gaan. De Duitse dog die juist in Japan moest zijn, kwam in Kansas tevoorschijn. Maandag overleed een puppy aan boord van een United-toestel. De eigenaren moesten de tas met daarin het dier in het bagagevak boven de stoelen leggen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl