Wout Weghorst heeft het koud in Alkmaar
NOS VoetbalAangepast

Vijf debutanten in eerste Oranje-selectie Koeman

Bondscoach Ronald Koeman heeft voor zijn eerste twee oefeninterlands met het Nederlands elftal vijf debutanten geselecteerd. Het gaat om AZ-spelers Marco Bizot, Guus Til en Wout Weghorst, Hans Hateboer van Atalanta Bergamo en Ajacied Justin Kluivert.

Koeman geeft maandag, bij de start van het trainingskamp op het complex van de KNVB in Zeist, een toelichting op zijn keuzes. Op die dag verzamelt Oranje ter voorbereiding op de oefenduels met Engeland (23 maart in Amsterdam) en Europees kampioen Portugal (26 maart in Genève).

Verrassingen

De nieuwe bondscoach verraste vorige week al met zijn voorlopige lijst van 33 spelers. Til, Weghorst, Bizot, Hateboer, Kluivert, Steven Bergwijn (PSV), en Ruud Vormer (Club Brugge) behoorden niet eerder tot de voorselectie van Oranje.

Bergwijn en de licht geblesseerde Vormer haalden de schifting dus niet. Ook Daley Blind (Manchester United), Luuk de Jong (PSV), Daryl Janmaat (Watford), Sergio Padt (FC Groningen), Karim Rekik (Hertha BSC) en Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg) zijn afgevallen.

Afwezigen

Marco van Ginkel, Joël Veltman, Vincent Janssen (geblesseerd), Jürgen Locadia, Davy Klaassen, Terence Kongolo, Jeremain Lens en Robin van Persie ontbraken ook al in de voorselectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl