NOS SportAangepast

'Gouden' Mentel grijpt tweede titel: dit is helemaal super

"Dit is toch helemaal super!" Bibian Mentel schreeuwt het uit van geluk na het veroveren van de gouden medaille op de banked slalom. Het is haar tweede paralympische zege in Pyeongchang nadat ze ook al haar titel op de snowboardcross had verdedigd.

Dolgelukkige Mentel is 'heel blij' met tweede gouden medaille

Terwijl Mentel probeert uit te leggen hoe zij met haar derde run de zege naar zich toe trok, onderbreekt haar tranen van geluk huilende zoon het interview. "Sorry, m'n zoon", zegt Mentel met waterige ogen, terwijl ze hem kust.

"Dit is prachtig, hier doe ik het voor", vervolgt de 45-jarige Loosdrechtse met een lach van oor tot oor. Gemakkelijk was het voor haar niet om de titel te winnen op het nieuwe paralympische onderdeel.

'Stressful'

"Wat voor dag dit was? Poeh, stressful", erkent Mentel, die gisteren tijdens de training nog hard onderuit ging. "Ik wist dat het ijzig zou zijn vandaag, daar was ik een beetje huiverig voor. Maar de eerste run ging goed."

Mentel snelt naar tweede goud in Pyeongchang

"Ik had een goed gevoel over de tweede run, maar daar kwam Lisa (Bunschoten, red.) onderdoor. Toen dacht ik: 'Potverdorie, kan ik het nog wel?'. Dan is het de kunst rustig te blijven en je eigen ding te blijven doen. Da's lastig, want ik was echt heel zenuwachtig bovenaan de start."

Mentel was de zenuwen echter de baas en snelde in haar derde run naar een tijd van 56,94, goed voor haar laatste paralympische goud. "Om zo af te sluiten is natuurlijk helemaal fantastisch", lacht de drievoudig paralympisch kampioene.

Mentel en Bunschoten krijgen hun medailles

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl