Frank Wormuth wordt bij Heracles Almelo gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer
NOS VoetbalAangepast

Wormuth volgt Stegeman op als trainer bij Heracles

Frank Wormuth is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Heracles Almelo. De Duitser tekent een contract voor twee jaar, met de optie voor nog een jaar. Wormuth neemt geen Duitse assistenten mee naar Almelo, de huidige technische staf blijft grotendeels intact.

Wormuth is momenteel werkzaam bij de Duitse voetbalbond DFB. Hij staat daar aan het hoofd van de landelijke trainersacademie, de Hennes-Weisweiler-Akademie. Van 2010 tot medio 2016 combineerde hij deze functie met het coachen van Duitsland onder 20.

Onder de vleugels van Joachim Löw

Wormuth kwam als speler uit voor onder meer SC Freiburg en Hertha BSC. In Freiburg speelde hij samen met de huidige Duitse bondscoach Joachim Löw. De twee hielden contact en kwamen elkaar als trainer weer tegen. Wormuth begon zijn trainersloopbaan als assistent bij Fenerbahçe, waar Löw destijds hoofdtrainer was.

Na een seizoen aan de zijde van Löw stond Wormuth bij verschillende kleinere Duitse clubs op eigen benen. Via dienstverbanden bij SC Pfullendorf, FC Ravensburg, SSV Reutlingen 05, Union Berlin en VFR Aalen kwam hij in 2008 bij de Duitse voetbalbond terecht.

Frank Wormuth wordt gepresenteerd als nieuwe trainer van Heracles Almelo

Stegeman vertrekt naar jeugdliefde

Met 57 jaar is Wormuth volgend seizoen voorlopig de oudste trainer in de eredivisie. Hij volgt bij de Heraclieden John Stegeman op. Die vertrekt komende zomer naar zijn jeugdliefde Go Ahead Eagles.

De 41-jarige Stegeman stond sinds september 2014 vier seizoenen aan het hoofd van de club uit Almelo. De zesde positie in het seizoen 2015-2016 is daarbij zijn beste resultaat. Heracles bezet momenteel de negende plek in de eredivisie en hoopt nog op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl