Jan Lammers in actie voor Racing Team Nederland
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Na het Champions League-geweld van de afgelopen dagen staan vanavond de returns in de achtste finales van de Europa League op het programma. De wedstrijden zijn te volgen in een liveblog op NOS.nl en bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Naast het voetbal is er ook aandacht voor autosport. Op zowel radio als tv zenden we een reportage uit over de presentatie van het Nederlandse endurance autosportteam van Jan Lammers, die voor de 24ste keer meedoet aan de 24 uur van Le Mans.

In het team, dat naast Le Mans ook andere wedstrijden rijdt in het World Endurance Championship, bevindt zich ook voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde. Er wordt vandaag nog een verrassende naam aan het team toegevoegd.

150 jaar KNGU

Daarnaast besteden we aandacht aan het jubileum van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekunie met een reportage over beroemde Nederlandse turnelementen.

Commentator Hans van Zetten is te gast bij Langs de Lijn En Omstreken om te praten over historische prestaties. In die uitzending verder een voorbeschouwing op de wereldkampioenschappen shorttrack van komend weekeinde in het Canadese Montreal.

Paralympische Spelen

En Jeroen Kampschreur en Linda van Impelen krijgen hun medaille, die zij de afgelopen dagen verdienden op de Paralympische Spelen. Beelden daarvan en van de sport van dag zes zijn te zien in de uitzending van de Paralympische Spelen met Herman van der Zandt. Die begint om 22.45 uur op NPO2.

Uitzendingen donderdag

13.00 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2
22.45 uur Paralympische Spelen NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl