Harry Kane raakt geblesseerd tijdens het competitieduel met Bournemouth
NOS Voetbal

Kane enkele weken uit de roulatie, WK niet in gevaar

Tottenham Hotspur moet het in de Premier League enkele weken zonder topschutter Harry Kane stellen. De Engelsman viel afgelopen weekend geblesseerd uit tijdens het competitieduel met Bournemouth, maar de schade is minder groot dan gevreesd.

Nader onderzoek in het ziekenhuis wees vandaag uit dat de spits de banden van zijn rechterenkel heeft beschadigd. Tottenham verwacht de aanvalsleider begin volgende maand al weer op het trainingsveld.

Zijn WK-deelname lijkt daarmee niet in gevaar te komen. Kane mist door zijn kwetsuur wel de oefeninterlands van Engeland tegen het Nederlands elftal en vier dagen later op Wembley tegen Italië. De wedstrijd Nederland-Engeland staat voor 23 maart gepland.

Blessure op vervelend moment

De blessure van Kane komt voor de Spurs wel op een ongelukkig moment. De club uit Noord-Londen jaagt op een plek bij de eerste vier, een resultaat dat volgend seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League. In de komende weken staat voor Tottenham onder meer de uitwedstrijd tegen directe concurrent Chelsea op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl