Amin Younes weigerde in te vallen in het duel met Heerenveen
NOS VoetbalAangepast

Younes: ik heb geen contract met Napoli getekend

Gaat Amin Younes volgend seizoen nu wel of niet naar Napoli? Sinds de winterstop, toen de aanvaller van Ajax al zou verhuizen naar Italië maar dat toch niet deed, is er onduidelijkheid over een overgang van de speler. Napoli schermt al enige tijd met een voorcontract dat door Younes zou zijn getekend, maar de Duitse flankspeler zegt nu zelf nooit een handtekening te hebben gezet bij de Italiaanse club.

"Ik heb geen enkel voorcontract of andere overeenkomst met Napoli gesloten", aldus Younes bij het Duitse Sport1.

De transfer van de 24-jarige Ajacied naar de Serie A ketste in de winterstop op het laatste moment af vanwege privé-redenen.

Wel of niet getekend?

Napoli zegt al langere tijd dat de aanvaller wel degelijk een verbintenis heeft gesigneerd die hem vanaf 1 juli aan de Italiaanse club bindt. "Mocht Younes elders een contract tekenen, dan kan hij geschorst worden en moet hij Napoli schadeloos stellen", aldus de advocaat van de Italianen tegen de krant Gazzetta dello Sport. Volgens hem zouden de documenten voorzien zijn van maar liefst 31 handtekeningen.

Younes, wiens contract in Amsterdam in de zomer afloopt, heeft nooit willen loslaten over waarom de transfer naar Napoli niet doorging. Ook nu zegt hij slechts "zich tot 30 juni volledig op Ajax te willen concentreren".

Younes werd begin deze week door Ajax-coach Erik ten Hag uit de selectie gezet omdat hij zondag weigerde in te vallen tegen sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl