NOS SportAangepast

Wozniacki voorlopig niet de beste van de wereld

Wozniacki verliest in Indian Wells: nummer 1-positie uit zicht

Caroline Wozniacki is in de achtste finales van het WTA-toernooi in Indian Wells gestrand. Ze verloor van de 20-jarige Daria Kasatkina uit Rusland: 4-6, 5-7.

De 27-jarige Wozniacki kan door de nederlaag herovering van de eerste plaats op de wereldranglijst voorlopig uit haar hoofd zetten, ook omdat de huidige nummer één, Simona Halep, wel de volgende ronde bereikte in het Amerikaanse toernooi.

De Deense winnares van de Australian Open verloor in februari, net na haar eerste grandslamtitel, voor de eerste keer van Kasatkina. Ook nu bracht de Russin de als tweede geplaatste Wozniacki in de problemen met haar topspin geslagen forehand en slice-backhand. Ze speelde erg gevarieerd.

Groot talent

Kasatkina is een groot talent. Ze won in 2014 al Roland Garros voor junioren. Vorig jaar wist de nummer 20 van de plaatsingslijst in Indian Wells haar eerste titel te pakken. Ze versloeg in de finale van het WTA-toernooi in Charleston de Letse Jelena Ostapenko.

De Russin heeft nu alle regerend grandslamkampioenen (naast Ostapenko en Wozniacki ook Garbiñe Muguruza en Sloane Stephens) verslagen. "Ik probeer gewoon elke minuut van mijn partijen te genieten, En ja, ik speel inderdaad mijn beste partijen tegen de topspeelsters. Maar het is simpel. Als je naar de top wilt, moet je de beste speelsters verslaan'', vertelde de tennisster na de wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl