Mauro Icardi (Internazionale) in duel met Raul Albiol (Napoli)

Winnend Juventus lost gelijkspelend Napoli af aan kop

Napoli heeft na een doelpuntloos gelijkspel tegen Internazionale de koppositie moeten overlaten aan Juventus. Daardoor staat de ploeg uit Turijn voor het eerst sinds een half jaar weer bovenaan in de Serie A. Vorige week wist Napoli ook niet te winnen; het verloor toen met 4-2 van AS Roma.

In de eerste helft waren er nauwelijks noemenswaardige kansen in San Siro. Het duel kenmerkte zich meer door strijd dan kwaliteit.

Na rust schoot Internazionale uit de startblokken. Uit een vrije trap kopte Milan Skriniar op de paal en even later werkte Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly de bal bijna in eigen doel.

Na een uur spelen werd het duel wat opener en stichtte Napoli steeds meer gevaar. Toch lukte het de Napolitanen, op een mislukte lob van Lorenzo Insigne na, niet om uitgespeelde kansen te creëren.

Paulo Dybala viert zijn goal

Eerder op de dag wist Juventus wel te winnen. Paulo Dyabala was de grote man in Turijn. Tegen Udinese scoorde de Argentijn twee keer en tekende zo hoogst persoonlijk voor de eindstand. Juventus heeft nu een punt voorsprong op Napoli en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

De Roon belangrijk

Marten de Roon had een belangrijk aandeel in de overwinning van Atalanta op Bologna. Zeven minuten voor tijd maakte de middenvelder met een bekeken schot het enige doelpunt. De Roon speelde lange tijd met een tulband vanwege een hoofdblessure.