Arsenal viert de 1-0 van Shkodran Mustafi (r)

Arsenal boekt broodnodige zege; Tottenham wint moeizaam

Arsenal heeft na drie achtereenvolgende nederlagen eindelijk weer eens gewonnen in de Premier League. Op eigen veld was het elftal van trainer Arsène Wenger met 3-0 te sterk voor Watford. Rivaal Tottenham had het aanvankelijk lastig op bezoek bij Bournemouth, maar won uiteindelijk met 4-1.

Arsenal-verdediger Shkodran Mustafi kopte Arsenal al in de achtste minuut op voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang maakte er na een uur 2-0 van en Henrikh Mkhitaryan bepaalde in de 77ste minuut de eindstand op 3-0.

Watford kreeg een grote kans om 2-1 te maken, maar Troy Deeney miste een strafschop.

Arsenal won op 3 februari voor het laatst een duel in de competitie: Everton werd toen met 5-1 verslagen. Door de tegenvallende resultaten nam de druk op trainer Arsène Wenger toe.

Afgelopen donderdag herstelde Arsenal, dat zesde blijft, zich al in de Europa League door met 2-0 te winnen bij AC Milan.

Son Heung-min en Dele Alli vieren het tweede doelpunt

Tottenham Hotspur wist met moeite weten te winnen van Bournemouth. Op bezoek in het Dean Court-stadion liep de ploeg uit Londen pas laat uit naar een 4-1 voorsprong.

Met Nathan Aké in basis begon Bournemouth voortvarend. Al na vier minuten was er, na een snelle counter, een enorme kans voor Junior Stanislas. Maar hij schoot op de lat. Enkele minuten later was het wel raak voor de middenvelder. Uit een hoekschop schoot hij de bal knap binnen.

Hoewel Bournemouth kansen had om de score te verdubbelen, kwam Tottenham op gelijke hoogte. Dele Alli kon een voorzet van Serge Aurier binnenlopen.

Son grote man

Na rust bleef Bournemouth goed weerstand bieden. Toch was het aanvaller Son die, uit buitenspelpositie, Tottenham op voorsprong schoot.

In de slotfase was het weer raak voor Son. De Zuid-Koreaan liep alleen af op de doelman en faalde niet. Aurier pakte in de blessuretijd ook nog zijn doelpunt mee.

De Spurs staan nu op de derde plek in de Premier League met 17 punten achterstand op koploper Manchester City.