Kjetil Jansrud op weg naar de zege op de Super G in Kvitfjell
NOS SportAangepast

Derde eindzege voor Jansrud in wereldbeker Super G

Kjetil Jansrud heeft voor de derde keer in zijn carrière de wereldbeker op de Super G veroverd. De Noor stelde de eindzege veilig door voor eigen publiek de Super G in Kvitfjell te winnen.

Jansrud profiteerde optimaal van het uitvallen van zijn grootste concurrent Aksel Lund Svindal, die bij een sprong te ver naar rechts uitweek, een poortje miste en de strijd moest staken.

De 32-jarige Jansrud boekte zijn 21ste wereldbekeroverwinning door Beat Feuz 0,22 voor te blijven. De Zwitser, die Jansrud in Pyeongchang onttroonde als olympisch kampioen op de Super G, was zaterdag op de afdaling ook al tweede geworden.

Adrian Smiseth Sejersted (23) maakte het Noorse feest compleet door voor het eerst het wereldbekerpodium te halen (+0,34).

In 2015 en 2017 won Jansrud ook al de kristallen bol op de Super G. In 2014 werd hij olympisch kampioen op deze discipline. Wereldkampioen op de Super G werd Jansrud nog nooit.

Nog een beslissing

Eerder verzekerde Marcel Hirscher zich al van de wereldbeker op de slalom, de reuzenslalom en het algemeen klassement. De Italiaan Peter Fill mag zich eindwinnaar noemen op de combinatie.

Bij de wereldbekerfinale, die volgende week in het Zweedse Åre wordt gehouden, staat alleen de eindzege op de afdaling nog op het spel. Feuz heeft daarbij de beste papieren, Svindal staat tweede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl