Brouwer en Meeuwsen schrijver het World Tour-toernooi in Dioha op hun naam
NOS SportAangepast

Brouwer en Meeuwsen winnen in Doha derde World Tour-toernooi

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn voor de derde keer winnaar geworden van een toernooi op de World Tour. Ze wonnen de finale in Doha in drie sets, met 20-22, 21-14 en 15-11, van de Russische opponenten Oleg Stojanovskij en Igor Velitsjko.

Het betekent voor de Nederlanders hun derde toernooizege in de World Tour. Brouwer en Meeuwsen, die in 2013 goud op de WK wonnen, grepen in 2017 de titel in Xiamen en in 2015 de titel in Porec. De zege in Doha kwam in de openingsfase echter niet zonder slag of stoot tot stand.

De Russen, die vorige week nog met 22-20 en 22-20 van Brouwer/Meeuwsen verloren in Fort Lauderdale, kwamen in de eerste set terug van 14-19. Dit lukte vooral door bij het aanvalsspel constant Meeuwsen op te zoeken.

Mentale veerkracht als sleutel tot succes

Vanaf de tweede set bleek dit geen recept meer voor succes. Vooral dankzij het sterke spel van Brouwer waren de Nederlanders superieur. In de derde set was er al snel een marge van drie, waarna Brouwer en Meeuwsen het vakkundig afmaakten.

"Het is een goed, nieuw team. We hadden het met name in de eerste set moeilijk. Het is vandaag vooral een mentale prestatie die we geleverd hebben", vertelde Brouwer na de gewonnen finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl