Nemanja Matic viert de 2-3 met Chris Smalling

Manchester United buigt 2-0 achterstand om in zege

Manchester United is bij Crystal Palace ontsnapt aan puntenverlies. De ploeg van José Mourinho boog in een spectaculaire tweede helft een 2-0 achterstand om in een 3-2 zege. De winnende goal viel in blessuretijd.

Na elf minuten opende Andros Townsend de score op Selhurst Park. Zijn schot werd van richting veranderd en daardoor was United-keeper David De Gea kansloos.

Goal Van Aanholt

Niet lang na de rust verdubbelde Patrick van Aanholt de voorsprong van Palace. Hij kwam alleen voor de goal na een snelle spelhervatting en schoot raak. Het was zijn eerste competitiegoal van dit seizoen.

United restte niets anders dan de aanval om nog iets van de wedstrijd te maken. Chris Smalling bracht de spanning terug: hij kopte ongedekt de 2-1 binnen.

De stormloop van United vervolgde en de gelijkmaker kon niet uitblijven: Romelu Lukaku kreeg een kwartier voor tijd de bal voor zijn voeten en schoot raak.

Romelu Lukaku duelleert met twee Palace-verdedigers

Blessuretijd

Diep in blessuretijd bracht een afstandsschot van oud-Vitesse-speler Nemanja Matic de drie punten naar Manchester. De Serviër knalde van buiten zestienmeter raak en dompelde Palace in rouw.

Door de nederlaag blijft Palace net onder de degradatiestreep staan (achttiende), terwijl United tweede blijft op grote afstand (zestien punten) van koploper Manchester City.