Kika van Es probeert de bal onder controle te krijgen
NOS Voetbal

Oranjevrouwen na remise finalist Algarve Cup

De Oranjevoetbalsters hebben bij het toernooi om de Algarve Cup hun derde duel niet weten te winnen. De Europees kampioen bleef tegen IJsland, die op het EK drie nederlagen te slikken kreeg, op 0-0 steken. Dat was niettemin voldoende om voor het eerst de finale te halen bij jaarlijkse invitatietoernooi in Portugal.

Nederland had veel balbezit, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Voor de rust kwam Renate Jansen een teenlengte tekort bij een scherpe voorzet van Shanice van de Sanden en schoot Lieke Martens na een scrimmage recht op de keepster af. Aan de overkant redde Sari van Veenendaal bij een schot van Agla Albertsdóttir.

Paal

Na rust bleef Oranje overheersen, maar opnieuw bleven treffers uit. De actieve, maar soms wat zelfzuchtige Martens schoot over en invalster Lineth Beerensteyn raakte in kansrijke positie de paal.

Nederland had eerder in de poule gewonnen van Japan (6-2) en Denemarken (3-2) en stoot nu als een van de twee beste groepswinnaars - er zijn drie poules - door naar de eindstrijd. Het is de vijfde keer dat Oranje aan het evenement deelneemt. De beste prestatie tot dit jaar was de vijfde plaats in de eindrangschikking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl