In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

De Graafschap doet geen aangifte na de rellen in Deventer

De Graafschap doet geen aangifte na de rellen op het veld bij Go Ahead Eagles. Dat heeft algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap laten weten.

Gisteren renden aanhangers van Go Ahead Eagles het veld op na afloop van de verloren wedstrijd tegen De Graafschap. Daarbij werden flinke trappen en klappen uitgedeeld.

"Wij hebben de wedstrijd op ons in laten werken en hebben goed met elkaar gesproken. We zijn vooral blij dat de spelers veilig de kleedkamer hebben kunnen bereiken", zegt Ostendorp op NPO Radio 1.

Binnen de club is gesproken over aangifte doen, maar Ostendorp is daar geen voorstander van. "Het is aan Go Ahead en de KNVB om maatregelen te nemen." Go Ahead Eagles liet gisteren al weten zich diep te schamen voor "een klein deel van het publiek". De club zegt maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken.

Een eventuele start kan zijn dat Go Ahead Eagles hun volgende wedstrijd zonder publiek spelen. Ostendorf is daar geen voorstander van. "Het gaat er mij er met name om dat de mensen die het veld hebben betreden nooit meer in het stadion mogen komen. Bij een wedstrijd zonder publiek straf je ook de goedwillende supporters."

Advertentie via Ster.nl