NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 4/3: 950 Italiaanse zetels en protest tegen dierenhonger

Goedemorgen! Hoewel de dieren worden bijgevoerd, wordt er toch gedemonstreerd tegen honger in de Oostvaardersplassen en in Italië zijn parlementsverkiezingen.

Vandaag zet de dooi van de afgelopen nacht door. Overdag is het lang droog en is er soms zon. Het wordt 3 tot 9 graden en er waait een matige zuidoostenwind. Tegen de avond gaat het vanuit het zuidwesten regenen.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanochtend om 9.00 uur wordt duidelijk of de achterban van de SPD instemt met de grote coalitie met de CDU van Angela Merkel. Het belooft spannend te worden, want er is binnen de SPD veel weerstand.
  • En er zijn parlementsverkiezingen in Italië. Alle 950 zetels in de twee kamers van het Italiaanse parlement staan op het spel. De verwachting is dat rechts zal winnen en dat de linkse regeringscoalitie flinke klappen krijgt.
  • Bij de Oostvaardersplassen is weer een demonstratie tegen het verhongeren van grote grazers. Ook al worden ze nu bijgevoerd, de actie gaat toch door.

Wat heb je gemist?

Op veel plaatsen was het gisteren niet verantwoord om het ijs op te gaan. Voorzitter Rieks Poelman van de KNSB ergert zich aan schaatsers die dat toch deden. Dat zegt hij bij RTV Drenthe.

"We hebben tot in den treure gewaarschuwd: ga niet schaatsen op open water van plassen en meren. Die mensen gaan letterlijk over één nacht ijs", zei Poelman. Op meerdere plekken in het land moesten brandweer en politie de afgelopen dagen uitrukken om mensen uit het water te halen.

Ander nieuws uit de nacht:

De MASH-cast, met Stiers rechts op de foto

En dan nog dit:

Het huwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle mag een groot feest worden: pubs in Groot-Brittannië mogen van de Britse regering twee uur langer open blijven. "Het is een mooie gelegenheid om het samen te vieren", vindt minister van Binnenlandse Zaken Rudd.

Meestal gaan pubs rond 23.00 uur dicht, maar op 18 en 19 mei hoeft de tap pas om 01.00 uur dicht. Het huwelijk valt toevallig ook samen met de finale van de FA Cup. Bij het huwelijk tussen prins William en Kate Middleton en bij de 90ste verjaardag van koningin mochten de Britten ook langer aan de bar blijven zitten.

Prins Harry met een biertje

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl