NOS SportAangepast

Kroonprins Coleman maakt favorietenrol waar op 60 meter sprint

Christian Coleman heeft bij de WK indoor zoals verwacht het goud op de 60 meter sprint gewonnen.

De Amerikaan was in Birmingham met 6,37 slechts 0,03 langzamer dan zijn wereldrecord, die hij vorige maand na twintig jaar van Maurice Greene had overgenomen. De tijd was wel goed voor een kampioenschapsrecord.

Kroonprins Coleman maakt favorietenrol waar op 60 meter sprint

De Chinees Su Bingtian greep op 0,05 van Coleman zilver. De Amerikaan Ronnie Baker pakte het brons.

Nieuwe vedette?

De 21-jarige Coleman is na het afzwaaien van Usain Bolt in rap tempo bezig de nieuwe vedette van het sprinten te worden.

Hij greep in 2017 bij de WK outdoor in Londen al zilver op de 100 meter en won toen met de VS ook zilver op de 4x100 meter.

De 60 meter betekende ook de laatste race van de 41-jarige Kim Collins. De iconische sprinter uit Saint Kitts en Nevis haalde de halve finales, leek zich nog op te maken voor een kunstje, maar verscheen om onbekende reden niet meer aan de start.

Eindelijk titel Kszczot

De Pool Adam Kszczot werd voor het eerst in zijn loopbaan wereldkampioen op de 800 meter. De 28-jarige Kszczot stond bij WK's al vier keer eerder op het podium, maar nog nooit op de bovenste trede.

Kszczot bouwde zijn race keurig op. Na 200 meter lag hij vijfde, na 400 meter derde en na 600 meter eerste. Daarna volgde nog een versnelling en het gat werd alleen maar groter.

Met 1.47,47 was de Pool 0,52 sneller dan Drew Windle, die na afloop werd gediskwalificeerd. Saúl Ordónez won in 1.48,01 het zilver.

Eindelijk WK-goud voor Kszczot op 800 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl