Mohamed Salah schiet Liverpool naar 1-0

Liverpool stijgt naar tweede plaats na zege op Newcastle

Liverpool is door een 2-0 zege op Newcastle United opgerukt naar de tweede plaats in de Premier League, een positie die tot bezoek van Manchester United aan Crystal Palace van maandag in ieder geval intact zal blijven.

De Reds moesten op Anfield veel geduld opbrengen tegen het afwachtende Newcastle, dat veel man achter de bal hield. In de 40ste minuut vond de thuisploeg echter toch een gaatje. Alex Oxlade-Chamberlain rukte op richting strafschopgebied en bediende Mohamed Salah, die doelman Martin Dubravka verschalkte en zijn 24ste competitietreffer van het seizoen liet aantekenen.

Na rust veranderde het speelbeeld nauwelijks, maar zag Liverpool wel veel sneller kans de defensie van Newcastle te ontmantelen. Een leep passje door het centrum van Roberto Firmino in de 55ste minuut werd door Sadio Mane op waarde geschat, waarmee de buit binnen was tegen het machteloze Newcastle.

Son uitblinker bij de Spurs

Tottenham Hotspur boekte een 2-0 zege op Huddersfield Town, dat op Wembley weinig in de melk te brokkelen had. De Londenaren nemen door de overwinning verder afstand van Chelsea, de nummer vijf op de ranglijst die zondag op bezoek gaat bij koploper Manchester City.

Son Heung-min op weg naar de 1-0 voor Tottenham Hotspur

Uitblinker aan Spurs-zijde was Son Heung-min. De Zuid-Koreaan bood na een kwartier Harry Kane een nauwelijks te missen kans na een fraaie individuele actie op links, maar de topscorer in de Engelse competitie - na vandaag gedeeld met Liverpudlian Salah - zag zijn intikker gestopt door doelman Jonas Lössl. Even later eindigde een vrije trap van Christian Eriksen tegen de paal.

Blunder Van La Parra

Na een klein halfuur opende Son de score. Na een splijtende pass van Dele Alli kwam hij oog in oog te staan met Lössl, die hij simpel omspeelde: 1-0. Rajiv van La Parra, met Terence Kongolo de Nederlandse inbreng bij Huddersfield verzorgend, zette Spurs-doelman Hugo Lloris aan het werk met een schot in de korte hoek. De Fransman reageerde adequaat.

Na de pauze moest Lloris opnieuw in actie komen bij een gevaarlijke knal van Thomas Ince. Nog in dezelfde minuut blunderde Van La Parra door met een verkeerde pass Kane aan balbezit te helpen. De Engelse spits zag in een ooghoek Son naar het vijandelijke doel snellen en vond hem met een knappe voorzet met stuit, die de Koreaan koppend tot doelpunt promoveerde.

Mike van der Hoorn heft zijn handen ten hemel na zijn doelpunt

Swansea City verschafte zichzelf wat lucht in de degradatiestrijd door thuis met 4-1 te winnen van West Ham United. De 2-0, in de 32ste minuut, kwam van het hoofd van Mike van der Hoorn.

Door de overwinning wipte Swansea, waar Luciano Narsingh de hele wedstrijd op de bank vertoefde, over onder meer West Ham en Huddersfield heen en verruilde het de achttiende plaats voor de dertiende.