Eelco Sintnicolaas
NOS SportAangepast

Meerkamper Sintnicolaas zakt weg na hoogspringen

Hij vreesde al voor het hoogspringen. Meerkamper Eelco Sintnicolaas zakte vrijdagavond bij de WK indoor ver weg op de zevenkamp. De Nederlander, die lang kampte met een enkelblessure, kwam bij het hoogspringen tot 1,90 meter. Ten opzichte van de concurrentie verloor hij daarmee heel veel punten. Na vier van de zeven onderdelen bezet hij daardoor slechts de tiende plaats.

De dag was voor de meerkamper redelijk begonnen: 6,96 seconden op de 60 meter en 7,15 meter bij het verspringen. Hij sloot de ochtendsessie af met 14,09 meter bij het kogelstoten. Als nummer zes van het klassement begon hij aan het avondonderdeel, het hoogspringen.

Cruciaal

Voor de Nederlander is het hoogspringen een cruciaal onderdeel. De Nederlandse recordhouder kan goed hoogspringen, maar de angst om zijn gekwetste enkel opnieuw te blesseren weerhoudt hem er vooralsnog van vrijuit te springen. Vrijdag verloor Sintnicolaas om die reden veel terrein. Zaterdag staan de 60 meter horden, het polsstokhoogspringen (zijn beste onderdeel) en de afsluitende 1.000 meter nog op het programma.

De Fransman Kevin Mayer bezet de eerste plaats met 3.536 punten. De voorsprong van de regerend wereldkampioen op de tienkamp op de nummer twee, de Canadees Damian Warner, bedraagt slechts 45 punten. Sintnicolaas heeft 3.195 punten. "Er zaten geen missers tussen, maar ook geen uitschieters naar boven", schetste de Nederlander zijn optreden op de eerste dag.

Sintnicolaas: geen missers, maar ook geen uitschieters

Juan Miguel Echevarria veroverde goud bij het verspringen. De pas 19-jarige Cubaan liet met 8,46 meter de beste wereldseizoenprestatie noteren. Daarmee zorgde Echevarria voor een behoorlijke verrassing.

Luvo Manyonga gold namelijk als favoriet, want de Zuid-Afrikaan verloor na zijn olympisch zilveren medaille van 2016 geen enkele wedstrijd en is wereldkampioen in de buitenlucht. Hij moest echter met 8,44 meter genoegen nemen met zilver. Titelhouder Maquis Dendy (VS) won brons met 8,42 meter.

Echevarria treedt met zijn wereldtitel na zeventien jaar in de voetsporen van zijn landgenoot Iván Pedroso, die tussen 1993 en 2001 vijf keer op rij goud won bij de WK indoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl