NOS SportAangepast

Schippers eenvoudig naar halve finales 60 meter, Samuel strandt

Schippers eenvoudig naar halve finales 60 meter

Dafne Schippers heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales op de 60 meter op de wereldkampioenschappen indooratletiek. Schippers won haar serie in 7,19. Ze had halverwege de race al een dusdanig grote voorsprong dat ze de laatste meters niet voluit hoefde te sprinten.

Schippers, die dit indoorseizoen nog niet kon imponeren, zette de zevende tijd van het veld neer. Carolle Zahi was de snelste in 7,11, een persoonlijk record voor de Française. De halve finales beginnen vanavond om 19.50 uur.

Last van de kou

"Het was een lekkere race, op naar de volgende", reageert Schippers. "Ik ben een toernooiloopster en heb zin om te racen."

Vorig weekend kwam Schippers bij de grand prix in Glasgow niet verder dan de vijfde plaats (7,22). "Ik probeer die race te vergeten. Vandaag is een nieuwe dag en ik voel me beter. Dit is een lekker begin."

Schippers heeft wel last van de Engelse kou. "Ze willen dat we de trainingspakken al heel vroeg uitdoen, terwijl het buiten een paar graden vriest."

Schippers tevreden over eerste race, Samuel baalt na uitschakeling

Jamile Samuel overleefde de series niet. Ze was slecht weg, kwam vervolgens hard opzetten, maar finishte als vierde in 7.34. Op de NK indoor pakte Samuel vorige maand nog het zilver in 7,17. Haar tijd in Birmingham was een honderdste te langzaam voor een plekje in de halve finales.

"Het ene seizoen gaat mijn start goed. Maar wanneer je het moet doen, verkloot je het", kijkt Samuel terug op haar race. "Het wordt gewoon tijd dat ik mezelf ga verbeteren, maar dat gaat te langzaam."

"Ik ben heel erg bezig met mijn techniek. Ik weet wat er goed en fout gaat. Die puzzelstukjes vallen wel een keer in elkaar, maar dat heeft tijd nodig."

Samuel komt net tekort in series 60 meter

Op de 400 meter plaatste Madiea Ghafoor zich knap voor de halve eindstrijd. Ghafoor, die in Birmingham debuteert op de WK indoor, startte voortvarend. Ze liep direct op plaats twee en hoefde in haar serie alleen de Zwitserse Léa Spunger voor zich te dulden.

Ghafoor finishte in 52,54. "Dit was wat ik wilde, ik wist dat Léa een veel snellere tijd heeft staan dus ik moest achter haar aan. En ik heb niet veel kracht verspeeld, maar straks moet ik aan de bak."

Vanavond om 21.32 beginnen de halve finales. De finale staat voor zaterdag (21.05 uur) op het programma.

Ghafoor naar halve finales op 400 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl