Simon Schouten
NOS SchaatsenAangepast

Schouten en Wagemaker winnen op natuurijs in Noordlaren

Simon Schouten heeft voor het tweede jaar op rij de marathon op natuurijs in Noordlaren gewonnen, De Andijker troefde op de meet Crispijn Ariëns en Remko Schouten af.

Een groep van dertien schaatsers met onder anderen Ariëns, Bob de Vries en Jorrit Bergsma nam met nog 35 van de 125 ronden te gaan een ronde voorsprong. De Vries probeerde voortijdig een beslissing te forceren, maar zijn poging om weg te rijden uit de kopgroep werd geneutraliseerd.

Met nog vijf ronden te gaan, nadat het peloton had gesprint voor de veertiende plaats, nam Overvoorde de benen. Bij het klinken van de bel voor de laatste ronde nam Schouten de leiding over om deze niet meer af te geven.

Beau Wagemaker wint in Noordlaren

Beau Wagemaker won de marathon bij de vrouwen. De 21-jarige schaatser uit Hoogkarspel versloeg op de eindstreep Kelley Schouten en Emma Engbers.

Samen met acht andere schaatsers wisten de drie een ronde voorsprong te nemen op het peloton, waarna Wagemaker in de eindsprint de snelste bleek. Manon Kamminga, winnares van de eerste marathon van de driedaagse (woensdag in Haaksbergen) won de spint van het peloton.

Door de winst in Noordlaren wonnen zowel Schoten als Wagemaker ook het eindklassement van de driedaagse.

Een vierdaagse kan dit jaar niet worden verreden omdat in Veenoord de kwaliteit van het ijs niet goed genoeg is.

Marathon van Noordlaren begonnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl