Dunaway en Beatty bij de uitreiking vorig jaar
NOS NieuwsAangepast

'Herkansing voor presentatieduo na uitreikingsblunder Oscars'

Faye Dunaway en Warren Beatty keren dit jaar terug om de Oscar voor Beste Film uit te reiken, meldt de goed ingevoerde roddelsite TMZ. De twee krijgen daarmee een herkansing voor het debacle van vorig jaar.

Bij de laatste editie liep het hoogtepunt van de ceremonie in het honderd doordat Beatty de verkeerde envelop in handen had gekregen. Daardoor kondigde hij La La Land aan als winnaar, terwijl eigenlijk Moonlight had gewonnen. De fout werd hersteld toen de producers van La La Land al aan hun dankwoord waren begonnen.

Kijk hier terug hoe het misging:

Chaos bij Oscars: verkeerde winnaar Beste Film voorgelezen

Volgens TMZ zijn Beatty en Dunaway gespot bij de voorbereiding van de Oscar-show, die deze zondag in Los Angeles plaatsvindt. Beatty zou tijdens de repetitie hebben gegrapt over de fout van vorig jaar, door nu Gone with the Wind als winnaar aan te kondigen.

Accountants niet welkom

Eerder was al opvallend vroeg bekendgemaakt dat Jimmy Kimmel het gala presenteert, net als vorig jaar. De Oscar-organisatie wilde daarmee blijkbaar aangeven hem niks kwalijk te nemen.

De Academy was minder vergevingsgezind voor de accountants die de verkeerde envelop aan Beatty gaven: zij mogen niet terugkeren. Bij het onderzoek naar de blunder bleek dat een van hen druk aan het twitteren was tijdens het werk.

Negen films zijn genomineerd voor Beste Film; grootste kanshebber van de avond is The Shape of Water met dertien nominaties. Twee Nederlanders maken kans op een gouden beeldje: cameraman Hoyte van Hoytema voor de film Dunkirk en make-upartiest Arjen Tuiten voor Wonder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl