NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 2/3: bekendmaking liedje Songfestival en toespraken May en Rutte

Goedemorgen! Vandaag houdt Britse premier May een belangrijke toespraak over de afspraken van de brexit en maakt Waylon bekend met welk nummer hij meedoet aan het Eurovisie Songfestival.

De dag begint met wat zon. In de loop van de dag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en kan aan het einde van de middag en in de avond in het zuiden wat sneeuw vallen. Het wordt rond het vriespunt in het zuiden en -2 of -3 graden in het noorden. De wind blijft stevig uit het oosten. In het weekend kruipt de temperatuur verder omhoog. 's Nachts blijft het wel nog vriezen.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Mark Rutte houdt in Berlijn een toespraak over zijn visie op de toekomst van Europa.
  • Ook de Britse premier Theresa May houdt een toespraak. In de belangrijke toespraak zal duidelijk worden hoe 'hard' of 'zacht' de brexit moet worden.
  • In het Nationaal Militair Museum (NMM) opent de tentoonstelling 'Uruzgan Nu/Now'. In die tentoonstelling is de Nederlandse inzet in Uruzgan te zien.
  • In De Wereld Draait Door wordt bekendgemaakt met welk liedje zanger Waylon meedoet aan het Eurovisie Songfestival in mei.

Wat heb je gemist?

De productie van duurzame energie is afgelopen jaar met 10 procent toegenomen. Het aandeel duurzaam opgewekte stroom in het totale elektriciteitsverbruik in Nederland nam toe naar bijna 14 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Windenergie is de grootste duurzame energiebron in Nederland. Daarnaast was een flinke stijging van de productie van zonne-energie. Dat komt onder meer doordat er meer huizen met zonnepanelen zijn.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Na bijna dertig jaar presenteerde Kees Driehuis gisteravond zijn laatste Per Seconde Wijzer. "Het is vandaag 1 maart 2018. De dag die de omroepgeschiedenis, nou ja, ingaat als de dag waarop ik mijn 794ste en laatste Per Seconde Wijzer presenteer", zei de 66-jarige Driehuis.

Het is geen geheim dat Driehuis liever niet met pensioen was gegaan, blijkt ook weer als hij het programma afsluit: "U komt terug in het najaar, want u bent jong. Althans jonger dan ik", zegt hij tegen een van de spelers. "En ik kom niet terug na 29 jaar Per Seconde Wijzer. (...) Mijn belofte om te blijven tot mijn 80ste mag ik helaas niet nakomen. Ik zal het gaan missen."

Kees Driehuis neemt afscheid van Per Seconde Wijzer

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl