NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 1/3: vanaf vandaag belastingaangifte en Humberto moet stoppen

Goedemorgen! Vanaf vandaag kun je weer belastingaangifte doen over het afgelopen jaar en het UMC Utrecht begint een experiment met het inzetten van psychiatrische verpleegkundigen op de spoedeisende hulp.

Het vriest vanmorgen matig tot streng en er staat een ijzige oostenwind. Later ook ruimte voor de zon. Vanmiddag stijgt het kwik tot rond het vriespunt.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanaf vandaag is Nederland een maand lang voorzitter van de VN-Veiligheidsraad. Premier Rutte en minister Kaag zullen deze maand naar New York gaan. De speerpunten zijn vredesmissies, water en vrouwenrechten. Het voorzitterschap begint met een oer-Hollands ontbijt. Meer daarover lees je in dit verhaal.
  • De belastingaangifte over het afgelopen jaar kan vanaf vandaag worden gedaan. Dat wordt even opletten voor beleggers, want cryptomunten moet je ook aangeven. Digitale munten, zoals bitcoins, worden gezien als vermogen.
  • Het UMC Utrecht begint vandaag een experiment met het inzetten van psychiatrische verpleegkundigen op de spoedeisende hulp. Deze gaan in de avonden en weekenden meedraaien om patiënten met een psychische diagnose die door een ongeval in het ziekenhuis zijn gekomen beter te helpen en te begeleiden.
  • Vanavond wordt in Arnhem de tweede marathon op natuurijs van 2018 geschaatst. Gisteren was de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen.

Wat heb je gemist?

Humberto Tan stopt als presentator van het tv-programma RTL Late Night. Dat maakte hij gisteravond zelf bekend aan het einde van de uitzending. Hij stopt op verzoek van RTL. Tan zei dat hij het er niet mee eens is maar de beslissing respecteert.

Emotionele Humberto Tan: het is niet mijn beslissing

Degene die het stokje van hem overneemt is Twan Huys, die nu nog Nieuwsuur presenteert. Hij werkte 25 jaar bij Nieuwsuur en voorloper NOVA. Hij blijft nog tot 1 mei. Vanaf september gaat Huys naar Late Night. RTL denkt na over een nieuwe invulling van het programma.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Lekker koud buiten, hè? En het voelt zelfs nog kouder dan het daadwerkelijk is. Dat is de gevoelstemperatuur. Maar wat bedoelen meteorologen eigenlijk met die gevoelstemperatuur? En hoe bereken je dat? Dat leggen we je uit:

Dit is waarom -5 als -13 kan voelen

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl