In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Bouwplek Leidsche Rijn onveilig, werk aan kantoren stilgelegd

De bouw van enkele kantoren in Leidsche Rijn Centrum, in Utrecht, is stilgelegd omdat de veiligheid voor bouwvakkers niet kan worden gegarandeerd.

Op twee plekken is het werk stilgelegd vanwege onveilige steigers, meldt de Inspectie SZW die gisteren een controle heeft uitgevoerd bij panden van zeven etages.

Aanleiding was een bedrijfsongeval begin deze maand. Toen raakte een bouwvakker zwaargewond door een val van een steiger.

Stadshart

In dit deel van Utrecht, ten westen van de A2, wordt een nieuw stadshart uit de grond gestampt met kantoren, winkels en woningen. Het is een immense bouwlocatie waar 800 mensen werken voor diverse aannemers en onderaannemers.

Steigers waren niet in orde, vertelt woordvoerder Paul van der Burg van de inspectie. "Ze zijn bijvoorbeeld niet goed vastgezet, vallen uit elkaar of ze staan niet op de rem."

Andere misstanden waren blootstelling aan lasrook en aan kwartsstof en te zware belasting bij het leggen van zandcementvloeren en het verplaatsen van glasplaten. Ook hadden de bouwvakkers ondeugdelijk materiaal om lateien op een dak te leggen.

De aannemers krijgen per overtreding een boete van duizenden euro's. De inspectie doet verder nog onderzoek naar onderbetaling en te lange werktijden, schrijft RTV Utrecht.

Advertentie via Ster.nl