Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen verbindt nog geen conclusies aan 'goed gevoel'

Max Verstappen heeft een prima eerste testdag achter de rug in de nieuwe RB14 van Red Bull. Waar dat toe kan leiden, weet hij nog niet. "Het is nog te vroeg om te zeggen of de nieuwe wagen goed genoeg is om wereldkampioen mee te worden."

Feit is dat de Limburger in een van zijn 67 ronden op het circuit van Barcelona een tijd van 1.20,326 klokte, de vierde tijd van de dag. Sebastian Vettel was in zijn Ferrari de snelste met 1.19,637, maar de Duitser reed ook de meeste rondes: 98.

"Het voelde allemaal goed aan", zei Verstappen. "Het is nog heel vroeg om te zeggen hoe het er allemaal voorstaat, maar het gevoel is een stuk beter dan vorig jaar."

Verstappen houdt 'goed gevoel' over aan eerste testdag

Vorig jaar waren er tot halverwege het seizoen problemen met de auto, waardoor een eventuele wereldtitel al snel onhaalbaar was. Vandaag deed de benzinetoevoer het niet goed in de ochtendsessie, maar in de middagsessie kon Verstappen wel zijn rondjes rijden.

Dat hij in de ochtend maar een ronde kon rijden, deerde hem niet omdat de kou ook al een spelbreker was. "Het was sowieso heel slecht weer, dus dat maakte niet zoveel uit. De baan was toen nog nat."

Dolletje Verstappen

Verstappen stond ook ontspannen de buitenlandse pers te woord. Hij nam zelfs een Engelse journalist in de maling toen die wilde weten waarom de Nederlander er in de ochtend na een ronde mee ophield. "Ik was al moe", luidde het antwoord.

Voor woensdag wordt regen en zelfs sneeuw voorspeld in Barcelona, wat gedegen testwerk heel moeilijk maakt. Het voorstel om een extra testdag toe te voegen aan deze week werd door één renstal afgewezen.

Tot en met begin maart wordt er getest. De eerste grandprix is op 25 maart in Australië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl