Kees Kwakman viert zijn doelpunt tegen RKC
NOS VoetbalAangepast

Kwakman (34) beëindigt per direct zijn voetbalcarrière

Voetballer Kees Kwakman zet wegens aanhoudende fysieke ongemakken per direct een punt achter zijn loopbaan. De 34-jarige aanvoerder van FC Volendam had nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar besloot in overleg met de club per direct te stoppen.

"Vorig seizoen heb ik bijna alles gespeeld en dus begon ik dit seizoen vol goede moed", vertelt de middenvelder op de website van de club.

"Maar letterlijk vanaf dag 1 is het tobben geweest. Al een aantal weken merk ik nu dat ik op trainingen en in wedstrijden fysiek en mentaal niet meer kan brengen wat ik zou willen en wat zou moeten als aanvoerder van Volendam."

Cirkel is rond

Volendammer Kwakman maakte op 21-jarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal in het thuisduel met SC Cambuur. Na twee seizoenen FC Volendam speelde hij onder meer voor RBC, NAC Breda, FC Groningen en FC Augsburg.

Na een avontuur bij het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits keerde Kwakman terug bij Volendam. Hij tekende in 2015 een driejarig contract bij zijn oude club. Kwakman speelde 130 wedstrijden voor FC Volendam en maakte 22 doelpunten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl