NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 27/2: eerste ijsdag en gevechtspauze Oost-Ghouta

Goedemorgen! De dagelijkse gevechtspauze in het Syrische Oost-Ghouta gaat voor het eerst in en komt Duitsland met een oordeel over een rijverbod voor oudere dieselauto's.

De eerste uren is het -5 tot -9 graden en vooral in het noorden valt soms sneeuw. Overdag hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden. Met maxima rond -1 graad is sprake van een ijsdag.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De dagelijkse gevechtspauze in het Syrische Oost-Ghouta, die de Russische president Poetin heeft bevolen, gaat om 09.00 uur voor het eerst in. De VN staat klaar om mensen te evacueren en noodhulp het gebied in te sturen.
  • In Duitsland komt de rechter met een oordeel over een rijverbod voor oudere dieselauto's. Vijftien miljoen auto's in het land hangt zo'n verbod boven het hoofd.
  • De ijsmeester van de KNSB beslist of de eerste marathon op natuurijs kan worden geschaatst. De ijsclubs van Noordlaren, Haaksbergen, Veenoord en Arnhem zijn hiervoor nog in de race.

Wat heb je gemist?

Veel bungalows op vakantieparken worden niet goed schoongemaakt. In de huisjes is stof, kalk en schimmel te vinden, maar er is ook veel viezigheid die met het blote oog niet te zien is, zegt De Consumentenbond. Bij een inspectie met een uv-lamp werden in de bungalows sporen van bloed, urine en andere lichaamsvloeistoffen gevonden. Vooral de muren in de badkamer, keuken en het toilet waren vies.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een moeder in Australië vond onlangs een zeer giftige slang in het broodtrommeltje van haar kind. Bij het inpakken van de lunch zag ze plotseling dat een kleine slang in het deksel was gekropen. De vrouw belde onmiddellijk met een slangenvanger, die haar kon vertellen dat het een bruine slang was. Dat is een van de giftigste soorten ter wereld.

De zeer giftige bruine slang had zich verstopt in de broodtrommel

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl