Een van de door de beving veroorzaakte aardverschuivingen, in de provincie Southern Highlands
NOS Nieuws

Mogelijk tientallen doden door aardbeving Papoea-Nieuw-Guinea

Bij een aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea zijn mogelijk tientallen doden gevallen. Volgens de lokale krant Post Courier wordt het dodental geschat op zeker dertig.

De beving van gisteren had een kracht van 7,5. De meeste schade is in de provincies Hela en Southern Highlands. Daar vielen volgens de lokale autoriteiten meer dan 300 gewonden. Ook raakten huizen en andere gebouwen beschadigd.

Een provinciebestuurder spreekt tegen persbureau AP van een ontwrichtende situatie. Hij zegt niet eerder zo'n grote ramp te hebben meegemaakt. Door de beving is de stroom in het gebied uitgevallen en ligt het internet en telefoonverkeer plat. Het provinciebestuur communiceert met het rampgebied via satelliettelefoons.

Er zijn meerdere naschokken geweest en de overheid verwacht die ook voor de komende dagen. De beving heeft ook sinkholes en aardverschuivingen veroorzaakt, waardoor wegen zijn afgesloten. Het vliegverkeer is ontregeld doordat op Komo Airport de helft van de start- en landingsbaan is beschadigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl