Ben Rienstra (midden) heeft Willem II op 1-0 gezet

Willem II pakt drie dure punten tegen Roda JC

Willem II heeft thuis een verdiende zege geboekt op Roda JC. De nummer vijftien in de stand versloeg de nummer zeventien met 1-0.

Willem II, met de vandaag 46 jaar geworden trainer Erwin van de Looi op de bank, nam direct het initiatief en de drang naar voren leverde al snel een beloning op. Ben Rienstra, vannacht vader geworden van een dochter maar niettemin gewoon van de partij, was al twee keer dicht bij een treffer en bij zijn derde poging was het raak.

Roda had weinig tot niets in te brengen en ontsnapte aan de 2-0 toen Fran Sol op aangeven van Mohamed El Hankouri de bal in de handen van doelman Hidde Jurjus schoot.

Getreuzel

Roda liet zich na rust wat meer gelden en Livio Milts liet twee kansen onbenut. Tien minuten voor tijd kwam spits Dani Schahin ook nog in scoringspositie, maar hij treuzelde te lang. Kristofer Kristinsson, die in blessuretijd inviel, miste nog een kans op de 2-0.

Willem II is door de overwinning op 23 punten gekomen en heeft verder afstand van de rode streep genomen. Roda JC staat nog altijd voorlaatste met zeventien punten.