NOS WielrennenAangepast

Valverde blijft Kelderman net voor in Abu Dhabi

Valverde blijft Kelderman net voor in Abu Dhabi, opnieuw pech voor Dumoulin

Alejandro Valverde heeft de Ronde van Abu Dhabi op zijn naam geschreven. De Spanjaard won de afsluitende etappe met finish bergop. Hij bleef in het eindklassement Wilco Kelderman, die als vijfde de meet passeerde, net voor.

Rohan Dennis ging aan de leiding na de tijdrit van zaterdag, maar de Australiër moest op de slotklim Jebel Hafeet (klim van 10,8 kilometer, gemiddelde stijging van 6,6% en stukken van 11%) al snel passen toen Valverde op 6,6 kilometer van de top aanzette.

Ook de andere erkende tijdrijders konden het tempo niet volgen. Tom Dumoulin ging lang mee, maar hij besloot te knechten voor ploegmaat Kelderman. Toen zijn werk erop zat, kende hij andermaal materiaalpech, net als in de tijdrit.

Het typeerde zijn eerste koersweek van 2018, waarin Dumoulin ook al ten val kwam. Hij stond even stil langs de kant van de weg en finishte uiteindelijk buiten de toptien.

Kelderman

De enige die het wiel van Valverde kon volgen, was de Colombiaan Miguel Ángel López. Hij bleek niet opgewassen tegen de sprint van de routinier en werd tweede. Kelderman kwam vijftien seconden later binnen, in het kielzog van Julian Alaphilippe en Rafal Majka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl