Kristoffer Peterson na zijn 1-0 voor Heracles Almelo

PEC delft onderspit bij Heracles Almelo

Heracles heeft zijn tweede thuiszege op rij geboekt. PEC Zwolle werd geklopt in een na rust aantrekkelijk duel: 2-1.

Beide ploegen waren van goede wil, kregen voor rust samen twaalf hoekschoppen, maar creëerden nauwelijks uitgespeelde kansen.

Brandley Kuwas was voor rust de gevaarlijkste man in Almelo. De aanvaller schoot na een goede aanval en korte dribbel op de lat. Hij raakte daarnaast na het nemen van een hoekschop nog twee keer het aluminium en gaf ook de afgemeten voorzet waaruit Kristoffer Peterson bij de tweede paal de 1-0 binnenkopte.

Piotr Parzyszek scoort voor PEC Zwolle: 1-1

Net na rust had Kuwas bijna succes, maar Diederik Boer keepte attent. Piotr Parzyszek werd even later vrijgespeeld en maakte met een strak schot: 1-1. PEC wilde meer, maar de thuisploeg scoorde. Vincent Vermeij kreeg de bal voor de voeten en aarzelde geen moment.

De Zwollenaren verschenen daarna meerdere keren voor de neus van Heracles-doelman Bram Castro en de Heraclieden wankelden. De 2-2 bleef echter uit en zo verloor PEC voor het eerst deze competitie van een ploeg uit het rechterrijtje.