Mike van Duinen wordt bejubeld door de bank van Excelsior na zijn doelpunt

Twee uitblinkers zorgen voor verrassing Excelsior in Heerenveen

Door een doelpunt van Mike van Duinen heeft Excelsior een verrassende 1-0 overwinning geboekt bij sc Heerenveen, dat vorige week PSV nog op een gelijkspel hield.

De Rotterdamse middenmotor, die de laagste begroting van de eredivisie heeft, is door de zevende uitoverwinning van het seizoen in punten op gelijke hoogte gekomen met de Friezen.

Fries veldoverwicht

Heerenveen had een groot veldoverwicht voor rust en daar vloeiden drie kansen uit voort. Reza Ghoochannejhad trof de paal, net als Michel Vlap (via de vingertoppen van Theo Zwarthoed) en Arber Zeneli schoot net naast.

Balverlies van Lucas Woudenberg leidde tot de enige kans van de Rotterdammers en die werd koel verzilverd door Van Duinen.

Uitblinker Theo Zwarthoed bedankt het publiek
    Mike van Duinen zet Excelsior op 1-0
    Theo Zwarthoed houdt knap zijn doel schoon
    Martin Odegaard in duel met Excelsior-speler Jeffry Fortes

Na rust was Heerenveen gevaarlijk met kopballen van Kik Pierie (Zwarthoed redde weer), Daniel Hoegh (via Wout Faes op de lat) en Henk Veerman (over).

Na een afgekeurde goal van Jeffry Fortes (hands) van Excelsior miste Martin Odegaard na een prachtige actie dé kans op de gelijkmaker voor Heerenveen.