NOS SportAangepast

Schotse rugbyers winnen voor het eerst in tien jaar van Engeland

Schotland wint na tien jaar weer eens van Engeland

Schotland heeft in de Six Nations voor een grote verrassing gezorgd door voor het eerst in tien jaar van Engeland te winnen. Op Murrayfield werd Engeland te kijk gezet: 25-13.

Het was niet alleen al heel lang geleden dat de Schotten voor het laatst van Engeland hadden gewonnen, de laatste try op eigen veld tegen de aartsrivaal stamde zelfs uit 2004. Aan beide beroerde reeksen maakte de Schotse ploeg in Edinburgh overtuigend een einde.

De thuisploeg walsten voor de rust over de Engelsen heen en maakten maar liefst drie try's, waarvan Huw Jones er twee van op zijn naam schreef.

Engeland kwam onmiddellijk na de rust terug door een try van Owen Farrell, die ook de conversie benutte (22-13).

De stugge Schotten hielden op vechtlust en karakter stand en in de slotfase velde Finn Russell het vonnis over Engeland met een benutte penalty.

Jacob Stockdale (r) maakte twee try's voor Ierland

Ierland wist zijn derde wedstrijd in het zeslandentoernooi wel te winnen. De Ieren versloegen voor eigen publiek in een spectaculaire wedstrijd Wales met 35-27.

Wales leidde na een half uur met 13-5, maar Ierland stond bij rust toch voor door een try van Bundee Aki in blessuretijd en de conversie van Johnny Sexton (15-13).

Na rust liepen de Ieren onder meer door try's van Dan Leavy en Cian Healy uit naar 27-13. Wales toonde karakter en kwam drie minuten voor tijd terug tot 30-27.

De Welshmen waren in blessuretijd dicht bij de Ierse achterlijn, maar Jacob Stockdale onderschepte de bal, stak het veld over en besliste het duel met zijn tweede try.