Oussama Idrissi viert de winnende treffer voor AZ

Idrissi schiet AZ op valreep naar winst op Sparta

Dankzij een treffer van uitblinker Oussama Idrissi heeft AZ op de valreep averij kunnen voorkomen. Door zijn doelpunt in de 86ste minuut wonnen de Alkmaarders in eigen huis met 2-1 van Sparta Rotterdam, dat dankzij doelman Jannik Huth lang op weg leek naar een 'gestolen' punt.

Sparta werd de eerste achttien minuten overlopen en kwam een paar keer goed weg. Zo trof Alireza Jahanbakhsh de paal. Tegen de verhouding in kwamen de gasten in de negentiende minuut zelfs op 0-1, toen Julian Chabot uit een corner raak kopte.

AZ ging op jacht naar de gelijkmaker en met name Guus Til was daar enkele keren dichtbij, maar hij stuitte telkens op de sterk keepende Huth. De meer dan verdiende 1-1 volgde op slag van rust: Idrissi kwam goed door op links, ging niet voor eigen succes, maar bood Wout Weghorst een niet te missen kans.

Oussama Idrissi, met bal, heeft haast na de 1-1 van Wout Weghorst (rechts)

AZ bleef dominant en kwam keer op keer de zestien van Sparta binnen. Daar ging het steeds mis, zoals bij Weghorst, die zijn inzet van dichtbij op miraculeuze wijze door Huth met een schoenzool gekeerd zag worden. Idrissi schoot AZ, kort nadat hij met een geplaatst schot de bovenhoek net had gemist, na een fraaie individuele actie alsnog naar 2-1.