Emre Can, maker van de 100ste Liverpool-goal van het seizoen

Liverpool naar tweede plaats, Locadia scoort ook bij competitiedebuut

Liverpool is voor minstens één dag de nummer twee in de Premier League. De Reds wonnen op eigen veld probleemloos met 4-1 van West Ham United en passeerden Manchester United, dat zondag de topper tegen Chelsea wacht.

Nadat beide ploegen al een keer het houtwerk hadden geraakt, opende Liverpool, zónder Georginio Wijnaldum maar mét Virgil van Dijk in de gelederen, na een half uur de score via een kopbal van Emre Can. Het was voor de Liverpudlians de honderdste goal van het seizoen.

Treffer 101 viel na rust en kwam van de voet van Mohamed Salah. Roberto Firmino en Michail Antonio maakten er kort daarop 3-0 en 3-1 van, waarna Sadio Mane eerst na een mooie aanval tegen paal schoot en niet veel later de wedstrijd besliste: 4-1.

Treffers Van La Parra en Locadia

Onderin boekte Huddersfield Town een belangrijke 2-1 overwinning bij hekkensluiter West Bromwich Albion. De gasten kwamen kort na rust op voorsprong dankzij voormalig sc Heerenveen-speler Rajiv van La Parra, die even daarvoor nog een veelbelovende aanval om zeep had geholpen.

Jürgen Locadia, blij met zijn eerste competitiedoelpunt in Engeland

Jürgen Locadia maakte bij Brighton & Hove Albion zijn debuut in de Premier League en de invaller, die net een minuut of acht in het veld stond, vierde dat met een doelpunt op het scheiden van de markt. De oud-PSV'er, die in de winterstop van werkgever is veranderd, had eerder deze maand al in de FA Cup ​voor zijn nieuwe club gescoord.

Brighton & Hove Albion, met Davy Pröpper in de basis, won met 4-1 van Swansea City, waar Mike van der Hoorn halverwege het duel werd gewisseld voor Luciano Narsingh, en verschafte zich daarmee wat lucht in de degradatiestrijd.