Een grote lach op het gezicht van Sanne van Dijke na het behalen van brons
NOS SportAangepast

Judoka Van Dijke snelt in anderhalve minuut naar brons in Düsseldorf

Judoka Sanne van Dijke heeft bij het grandslamtoernooi van Düsseldorf brons veroverd in de klasse -70 kilogram. Ze vloerde in de strijd om de derde plaats de Duitse Marlene Galandi in anderhalve minuut.

De 22-jarige Europees kampioene had na zeges op ippon en op waza-ari de halve finales bereikt. Daarin boog Van Dijke voor de zes jaar oudere Japanse Yoko Ono.

De tweevoudig Aziatisch kampioene won op waza-ari. Hilde Jager bracht haar eerste partij in dezelfde klasse tot een goed einde, maar verloor de tweede.

Sanne Vermeer (-63 kg) won twee keer, leed vervolgens een nederlaag tegen de latere winnares Andreja Leski, verloor daarna opnieuw en werd zevende.

Sam van 't Westende

Eerder op de dag liep het toernooi voor Sam van 't Westende uit op een deceptie. Hij verloor in de klasse tot 73 kilogram direct zijn eerste partij.

Van 't Westende nam het voor de derde keer in zijn loopbaan op tegen Pierre Duprat en net als in 2013 (Parijs) en 2017 (Jekaterinaburg) ging de Fransman met de zege aan de haal.

Duprat, die in 2013 brons op het EK won, had de overwinning na anderhalve minuut al binnen. Van 't Westende kwam nog wel op voorsprong (waza-ari), maar verloor uiteindelijk met ippon van de Fransman.

Noël van 't End en Jesper Smink (in de categorie -90 kg) komen zondag nog in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl