Schouten en Van der Weijden laten niks los over strijdplan, of toch wel?

Na lang wachten moet het voor Irene Schouten vandaag dan gaan gebeuren in Gangneung. De Nederlandse schaatsster komt een dag voor de sluitingsceremonie pas voor het eerst in actie op de Spelen.

Op de massastart, het laatste onderdeel op het olympische schaatsprogramma, zal ze samen met Annouk van der Weijden proberen een medaille te gaan veroveren voor Nederland. Hoe, dat wil ze nog niet zeggen.

"We zijn alle twee goed. We hebben een plan, al zal dat waarschijnlijk wel anders gaan lopen. Maar we hebben het volste vertrouwen in elkaar", aldus Schouten.

Tactiek

Of dat plan verband houdt met de wereldtitel op de massastart die Schouten in 2015 voor zich opeiste, werd een dag voor de race op de Spelen in ieder geval nog niet helemaal duidelijk.

Bij de strijd om de wereldtitel behoorde Schouten samen met Mariska Huisman tot de kanshebsters, waardoor de concurrentie niet goed wist op welke Nederlandse dame er gelet moest worden. Het bleek een prima tactiek.

Troef

"Dat is wel onze troef nu", zegt Van der Weijden, die na haar vierde plek op de 5.000 meter weer op het ijs staat. "Want ik ben ook snel en ik denk dat ik in dit veld ook wel wat kan laten zien. Het is wel mooi dat je in ieder geval twee goede schaatssters in het peloton hebt die individueel ook goede dingen kunnen laten zien."

Maar verder wilde Van der Weijden niet al te veel uitweiden over de tactiek van de Nederlandse vrouwen. "Ik wil er niet te veel over zeggen want er zijn een hoop Nederlandse coaches bij de buitenlanders. Dus ik denk dat ik even m'n mond dichthoud", besloot ze haar voorbeschouwing op de laatste schaatsrace in Pyeongchang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl