NOS VoetbalAangepast

Cocu: Lozano zwaar gestraft, maar we moeten ermee omgaan

Cocu: je hoopt dat er consequent gefloten wordt

PSV wacht komende zondag in de kampioenrace met Ajax een lastige klip. De koploper moet op bezoek bij Feyenoord, dat weliswaar niet optimaal draait, maar het doorgaans prima doet tegen PSV. Zo wonnen de Rotterdammers van de laatste zeven edities er zes. En ook onlangs voor de beker trok Feyenoord in de eigen Kuip aan het langste eind.

Bovendien moet Phillip Cocu het stellen zonder topscorer Hirving Lozano, die vrijdagochtend drie wedstrijden schorsing aan zijn broek kreeg vanwege zijn rode kaart afgelopen zaterdag tegen sc Heerenveen (2-2). "Ik blijf het zwaar gestraft vinden", herhaalde de trainer zijn standpunt nog eens. Hij zinspeelde op een hoger beroep, maar een beslissing daarover tilt de club over het weekeinde heen.

"Dit zijn zaken waar iedereen mee te maken kan krijgen in een seizoen. We moeten omgaan met de situatie zoals die nu is en bezig zijn met aspecten waar we zelf invloed op hebben", keek Cocu vooruit naar zondag. "We gaan het tegen Feyenoord doen met de jongens die wél beschikbaar zijn."

En daar lijkt aanvoerder Marco van Ginkel gewoon bij te horen. De middenvelder is een paar weken uit roulatie geweest, maar heeft inmiddels weer met de groep meegetraind. "AIs er geen reactie komt, is hij inzetbaar", aldus Cocu. Ook spits Luuk de Jong, die met een pijntje kampte, zal normaal gesproken van de partij zijn in de Kuip.

In die voetbaltempel verspeelde PSV vorig seizoen z'n laatste titelkansen door met 2-1 te verliezen van Feyenoord, mede dankzij de doellijntechnologie die feilloos registreerde hoe keeper Jeroen Zoet de bal het eigen doel introk. "Toen was mijn ploeg echt onder de indruk van het stadion, de mensen en de sfeer, vond ik. Dat zag ik eerder dit jaar, in het bekertoernooi, al minder. Op diezelfde wijze moeten we de wedstrijd zondag ingaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl