Noor de Baat
NOS SportAangepast

Zaalhockeysters Amsterdam beginnen Europa Cup met twee zeges

De hockeysters van Amsterdam zijn de Europa Cup in de zaal goed begonnen. Vrijdag werden er twee wedstrijden gespeeld. Eerst werd er er een 2-0 zege geboekt op de Wit-Russische club Ritm Grodno en later op de dag werd ook Soemtsjanka uit Oekraïne verslagen (4-3)

Tegen Ritm Grodno tekende Noor de Baat al in de vierde minuut voor de 1-0. Daarna volgde een spannende strijd. Amsterdam miste kansen, maar wist ook de gelijkmaker te voorkomen. In de slotfase verdubbelde Felice Albers de score en was de zege een feit.

"We speelden wel goed en hadden veel balbezit, maar hij wilde er niet in. We kregen wel kansen, waarvan er een paar in hadden gemoeten", aldus De Baat tegenover hockey.nl.

Amsterdam juicht na een treffer van Albers tegen Soemtsjanka

De tweede wedstrijd werd doelpuntrijk. Felice Albers en Charlotte Vega maakten allebei twee doelpunten voor Amsterdam. Eerst kwam de ploeg op 1-0 dankzij een doelpunt van Albers, waarna de stand gelijk werd getrokken. Maar nog voor rust werd het 3-1. Hoewel de spanning nog even terugkwam tot 3-2, leek Amsterdam het duel vroegtijdig te beslissen (4-2).

De 4-3 van Soemtsjanka kwam te laat.

Zaterdag om 10.00 uur speelt Amsterdam de laatste poulewedstrijd tegen het Zwitserse Rotweiss Wettingen.